Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

'Όχι στο ρατσισμο από κούνια' - εκδήλωση

Όσο κάποιοι παπαγαλίζουν και παριστάνουν τους σκληροπυρινικούς κομματάρχες, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι διαμορφώνουν το μέλλον μας και την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας (εδώ γελάμε…), κάποιοι άλλοι άνθρωποι, κάποιοι μετανάστες, που βρίσκονται χρόνια στην χώρα μας, δεν έχουν στοιχειώδη δικαιώματα.

 Τα παιδιά, οι μετανάστες 2ης γενιάς, αυτά τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, εκείνα που πήγαν σε ελληνικό σχολείο, δεν έχουν πατρίδα. Δεν τους χορηγείται ιθαγένεια και κατά συνέπεια, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, οι αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τους λαμβάνονται από άλλους, χωρίς εκείνα να μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους, ακόμα κι αν κλείσουν τα 18.

Δυστυχώς η μετανάστευση δεν συζητείται στη χώρα μας, ακόμα και κατά τις ευρω-εκλογές, μάλλον δεν αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα! 

Πιο σημαντικά είναι τα παπαγαλάκια κι οι βάρβαροι…

Στο debate της Πέμπτης δεν υπάρχει αντίστοιχη θεματική ενότητα, όμως είναι επιβεβλημένο να μιλήσουν κάποιοι τουλάχιστον αρχηγοί για το θέμα αυτό. 

Είδωμεν…. Εδώ θα είμαστε και θα κρίνουμε….

 Στα πλαίσια της καμπάνιας ‘Όχι στο ρατσισμό από κούνια’, διοργανώθηκε μια συμβολική εκδήλωση το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Καισαριανής.

 Ένα βίντεο από το χορό που ακολούθησε: Ένα εξαιρετικό κείμενο από τον Γκάζι Καπλάνι εδώ.

3 σχόλια:

NdN είπε...

Διάβασα το κείμενο του Καπλάνι, είδα και το video. Πολύ καλή η εκδήλωση και πολύ θετική ως πρωτοβουλία.

Τα έχουμε ξαναπεί για τους μετανάστες και άλλη φορά Ελλη μου. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Ειδικά αν λάβεις υπόψιν σου ότι εγώ από τον πρώτο κιόλας χρόνο μπορούσα να ψηφίσω στην Αγγλία για δήμαρχο του Λονδινου. Αυτά τα προβλήματα πρέπει κάποτε να λυθούνε και σου έω ότι εγώ είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω θα αλλάξουν πολλά στα επόμενα χρόνια. Αν διαψευστούμε...το ξανασυζητάμε.

KitsosMitsos είπε...

Πολύ καλό το μήνυμα. Τώρα συνειδητοποιούμε ως λαός ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Για να δούμε τις εξελίξεις...

Ανώνυμος είπε...

色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室