Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Ρομά (08/04): Η Διεθνής Αμνηστία τραγουδάει με τους Terra Rossa


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ρομά (08/04), η Διεθνής Αμνηστία για δεύτερη χρονιά ανοίγει το θέμα της πρόσβασης  των παιδιών Ρομά στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας,  κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, οι διακρίσεις για τα παιδιά αυτά ξεκινούν από το σχολείο. Η ακραία φτώχεια και η έλλειψη πολυπολιτισμικών προγραμμάτων σπουδών κρατούν τα παιδιά Ρομά μακριά ακόμη και από το δημοτικό σχολείο. Σε πολλές περιπτώσεις υφίστανται διακρίσεις από τους ίδιους τους δασκάλους τους. Συχνά τοποθετούνται σε τάξεις «μόνο για Ρομά» και τους παρέχεται μειωμένο πρόγραμμα σπουδών.

 

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Ρομά, οι Terra Rossaυποστηρίζουν το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας με μία μεγάλη μουσική βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά Ρομά. Το μουσικό σύνολο «Terra Rossa» ασχολείται με την ethnic μουσική και στο πρόγραμμα του περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια από χώρες της ΜεσογείουΕλάτε όλοι την Τετάρτη 8 Απριλίου, στο Σταυρό του Νότου(Φραντζή και Θαρύπου) στις 21:30 για να ανοίξουμε μαζί την πόρτα του σχολείου στα παιδιά Ρομά!!! Είσοδος 15 ευρώ με ποτό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από κλοπές και απάτες οι Ρόμα μια χαρά πάνε. Τους τελευταίους μήνες το παίζουν και καλά ανάπηροι, κυκλοφορούν με πατερίτσες, αλλά πατάνε κανονικά το "χτυπημένο" πόδι. Παλιά τους είχαν χτίσει πρότυπους οικισμούς, τους οποίους απλώς κατέστρεψαν.

Μόνοι τους μπήκαν στο περιθώριο- οι αλβανοί πως προσαρμόστηκαν στην χώρα;

agapi είπε...

Δες αν θες και αυτο: http://agapiaxies.blogspot.com/2009/04/blog-post_20.html
"ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΜΟΠΟΥΛΟΥ".

Χρόνια πολλά! Να έχεις μια καλή και δημιουργική άνοιξη!