Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

Σαββατιάτικες σκηνές από το πάρκο Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου

Για το πάρκο στα Εξάρχεια έχω ξαναγράψει εδώ.

Σήμερα όμως που είναι μια ηλιόλουστη μέρα, αξίζει τον κόπο να δείτε κάποιες φωτογραφίες από την "κίνηση" που υπάρχει στο πάρκο και ειδικά τα μικρά παιδιά που παίζουν και ψυχαγωγούνται.
Αυτά τα μικρά παιδιά είναι η τρανή απόδειξη ότι η περιοχή έχει ανάγκη από έναν πνεύμονα πρασίνου, μια παιδική χαρά, ένα χώρο όπου θα περνούν ξέγνοιαστα τις ώρες τους μικροί και μεγάλοι.


Τι καλύτερο για τους γονείς από το να γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους έχουν ένα μέρος να πάνε να συναναστραφούν με τους συνομίληκούς τους αντί να καρδιοχτυπούν πιστεύοντας ότι τριγυρίζουν στους δρόμους όπου όχι μόνο κινδυνεύουν από τους ασυνείδητους και απρόσεχτους οδηγούς αλλά και βλέπουν μόνο τσιμέντο και πολυκατοικίες.


Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον συμβολισμό: Το πάρκο δεν απέχει ούτε 30 μέτρα από το σημείο που μας άφησε ο Αλέξης... Κι εκείνου το όνομα θέλουν να δώσουν στο πάρκο οι κάτοικοι.


Κι όσοι βλέπουν φαντάσματα πίσω από τέτοιες πρωτοβουλίες, ας έρθουν να τα βάλουν με τα 5-χρονα! Είναι κι εκείνα υστερόβουλα ή απλά βιώνουν στιγμές παιδικές, ζωντανές και τελικά ανθρώπινες;

Δείτε τις φωτογραφίες και κρίνετε οι ίδιοι!


Την ίδια στιγμή στο πάρκο οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς!
Ενώ τη Δευτέρα έχει πορεία:


Update: Για το πάρκο έχει γράψει κι ο papanotas.

Για όσους ενδιαφέρονται, σχετικά blogs (εκδηλώσεις, νέα) είναι:

Παίρνουμε τη γειτονιά στα χέρια μας

TO ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ

ΥΓ: Σήμερα είναι η Ώρα της Γης, τι πιο επίκαιρο!!!

10 σχόλια:

krogias είπε...

Κι εγώ εκεί ήπια το καφεδάκι μου σήμερα. :)

k1 είπε...

Mπράβο ρε παιδιά. Κρίμα που δεν είμαστε όλοι εκεί. Παρακολουθούμε όμως, έστω κι από μακριά...

NdN είπε...

Καλή η ενημέρωση Ellie για όλους εμάς που δεν θα μπορούσαμε λόγω απόστασης να γνωρίζουμε τίποτα για το παρκο και όλα όσα γίνονται.

Καλή εβδομάδα!

KitsosMitsos είπε...

Μακάρι! Γιατί όντως τους χρειαζόμαστε τους χώρους...

ellie είπε...

@krogias δεν σε είδα!!!

ellie είπε...

@k1 ευτυχώς το θέμα αγγίζει ανθρώπους απ' όλη την ελλάδα κι όχι μόνο τους κατοικους της περιοχής. Χαίρομαι γι αυτό, αναδεικνύει την αναγκαιότητα καθιέρωσης του χώρου ως πάρκου. Καλωσήρθες στο blog μου

ellie είπε...

@Ndn δυστυχώς το θέμα δεν έχει πάρει τη δημοσιότητα που θα πρεπε (ποιός νοιάζεται για ένα πάρκο σε μια περιοχή που όλοι προσπαθούν να της προσδώσουν το χαρακτήρα του "γκετο" όταν υπάρχει κρίση...)
Παρόλαυτά ΄κλείνουμε τα φώτα και νομίζουμε ότι κάτι κάναμε (δεν θέλω να απαξιώσω την κίνηση σε καμμια περίπτωση)
Στα μικρά και καθημερινά θα μας δείξουν οι "ηγέτες" αν νοιάζονται για το λαό ή για τα συμφέροντα

ellie είπε...

@kitsosMitsos, αν τους χρειαζόμαστε λέει!! έχουμε πήξει στην πολυκατοικία και δεν μιλάμε καν!!! ούτε καν ξέρουμε τους γείτονες μας αλλά δεν έχουμε το χρόνο για να γκρινιάξουμε!

Ανώνυμος είπε...

情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲

Ανώνυμος είπε...

感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人