Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Το πάρκο στα Εξάρχεια!

Υπάρχει κάπου εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μέτρα πιο πέρα από το σημείο που μας άφησε ο Αλέξης το Δεκέμβρη ένα πάρκο-πρώην παρκινγκ.


Για όσους δεν έχουν πατήσει ποτέ στα Εξάρχεια αλλά εκφέρουν γνώμη για την περιοχή, το πάρκο αυτό είναι από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου στην περιοχή. Σε μια περιοχή πολύ-ταλαιπωρημένη, που εδώ και καιρό προσπαθούν να της προσδώσουν το χαρακτήρα του “γκέτο” όσοι δεν έχουν καν ιδέα που βρίσκεται.


Το πάρκο αυτό έγινε μετά από πρωτοβουλία των πολιτών της περιοχής που έχουν απηυδήσει με την αναλγησία των “υπευθύνων” που ουσιαστικά είναι ανεύθυνοι. Έφεραν κομπρεσέρ, σκαπτικά εργαλεία και το φύτεψαν. Κι έκαναν πολύ καλή δουλειά μάλιστα!Έτσι έχουν δημιουργήσει ήδη μια παιδική χαρά στο κέντρο της Αθήνας, έχουν μάλιστα τοποθετήσει πάγκους και τραπέζια και καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας το επισκέπτονται παιδιά και περίοικοι για να απολαύσουν αυτό τον μικρό αλλά αναγκαίο πνεύμονα στην καρδιά της πόλης!


Το οικόπεδο του πρώην παρκινγκ είναι μια πικραμένη ιστορία μεταξύ ΤΕΕ και Δήμου Αθηναίων που κανείς δεν θα βγάλει άκρη. Όχι ότι μας ενδιαφέρει κιόλας το τι συμφέροντα έχουν αλλά η ουσία της υπόθεσης είναι το αποτέλεσμα, το τι θα γίνει τελικά με αυτό το οικόπεδο.


Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αυτό-οργανωθεί επιδιώκοντας την αναβάθμιση της περιοχής τους, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την παρουσία των ΜΑΤ.

Εδώ υπάρχει μια τεράστια σύγκρουση, μεταξύ συμφερόντων ΤΕΕ, Δήμου Αθηναίων και πολιτών.
Οι πολίτες είναι ένα βήμα μπροστά. Έχουν αποδείξει έμπρακτα τις προθέσεις τους και το όραμά τους για την περιοχή τους. Οι φορείς έπονται.

Είναι ένα στοίχημα αυτό. Η κοινωνία πλέον δεν περιμένει και πολλά από τους αρμόδιους γιατί έχει απογοητευτεί από τις πράξεις τους, δεν τους εμπιστεύεται και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, έχοντας γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Τώρα είναι η σειρά των αρμοδίων να αποδείξουν έμπρακτα πλέον τι επιδιώκουν.

Τα μικροσυμφέροντα, τον παραγοντισμό, την πλήρη απαξίωση του πολίτη, τα ενοίκια, τα βαρύγδουπα κτίρια;

Γιατί υπάρχουν και ποιους εξυπηρετούν αυτοί οι “αρμόδιοι” που είναι και πολύ καλά αμειβόμενοι;

Στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής είναι ο πολίτης ή τα λογής συμφέροντα;

Η ιστορία έχει ενδιαφέρον κι όποιος θέλει μπορεί να την παρακολουθήσει από τα 2 blogs:
(1η και 4η φωτό από εκεί)

5 σχόλια:

NdN είπε...

Ελλη είναι λυπηρό αλλά και επικίνδυνο που αναγκάζεται ο κόσμος να ενδιαφερθεί για πράγματα που θα έπρεπε κανονικά να φροντιστούν από αυτούς που πληρώνονται για να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Θετική παρόλα αυτά η πρωτοβουλία των κατοίκων.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

RaistUrifsraw http://kaufen-cialis.wikidot.com MiffNeift

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Ανώνυμος είπε...

http://markonzo.edu http://cipro.indieword.com/ http://aviary.com/artists/Singulair-side http://blog.bakililar.az/famciclovir/ zoos http://aviary.com/artists/Zyprexa http://blog.bakililar.az/prilosecs/ renfro