Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

Κάποιοι "διαφορετικοί" ποδηλάτες ;-)

ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ - 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ΘεσσαλονίκηςΤο World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα, με σκοπό τη διάδοση του ποδηλάτου, ενάντια στην υπερβολική και άσκοπη χρήση του ΙΧ. Ξεκίνησε το 2004 από το Βανκούβερ του Καναδά και έκτοτε γίνεται σε εβδομήντα τρεις πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη διεθνής ποδηλατοδρομία έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 27 Ιουνίου του 2008. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βγήκαμε από τα ρούχα μας» κάνει πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου του 2009 στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις προσπάθειες μίας ομάδας ποδηλατών, που θέλησε να φέρει τη δράση αυτή στη Θεσσαλονίκη. Καταγράφει όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Ιουνίου του 2008, όταν και έγινε η εξαγγελία της ποδηλατοδρομίας έως και την ημέρα που αυτή πραγματοποιήθηκε και εξετάζει θέματα που αφορούν στην αιτία της διαμαρτυρίας, τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αυτή, καθώς επίσης και τη στάση της τοπικής ηγεσίας.

Το ντοκιμαντέρ έχει στόχο να ενημερώσει για θέματα που αφορούν στην αναγκαιότητα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς στην καθημερινή ζωή και την ανάγκη διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών υποδομής και ασφάλειας για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το μέσο αυτό.

Συμμετοχή και για το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ, το οποίο ψηφίζει μετά την κάθε προβολή.

Περισσότερα
εδώ ;-)

2 σχόλια:

NdN είπε...

Μου είχαν πει φίλοι για την ποδηλατοδρομία και τις αντιδράσεις του Νομάρχη. Κρίμα που δεν θα είμαι και φέτος για να πάω να δω την έκθεση. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν αγκιλώματα που δεν επιτρέπουν συμπεριφορές που σε άλλες χώρες θεωρούνται δεδομένες.

Καλή εβδομάδα Ελλη.

ΕΛΛΗΝ VS CHAOS είπε...

ΙΔΟΎ ΟΙ ΟΡΚΙΣΜΈΝΟΙ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΠΩΣ ΔΙΈΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΎΝΑΜΗΣ


http://lastultimatum-hrg.blogspot.com/