Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

Εκδηλώσεις της Διεθνούς Αμνηστίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


(Πηγή)

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (08/03) έχει ιστορικά καθιερωθεί ως ημέρα συστράτευσης για τα δικαιώματα των γυναικών. Σε πολλές χώρες, οι γυναίκες αποτελούν φορείς θετικής κοινωνικής αλλαγής, πρωταγωνιστώντας στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Ωστόσο, απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά. Γυναίκες και ανήλικα κορίτσια σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα διακρίσεων και βίας, που τις εμποδίζουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή με θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Παρά τις δυσκολίες όμως, οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για να αλλάξουν την πραγματικότητά τους. Καθίστανται πρωτοπόρες στην θετική κοινωνική αλλαγή και στην εξέλιξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο ως υπερασπίστριες των δικαιωμάτων αυτών, όσο και ως μέλη της οικογένειας και της κοινωνίας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (08/03), το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει εκδηλώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά.

Στην Αθήνα:

    1. Κυριακή, 8 Μαρτίου: Έκθεση αφίσας στο Μουσείο Hρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο). Τα εκθέματα αποτελούν μέρος της έκθεσης «Almost always the creative dedicated minority has made the world better», η οποία είναι μια συνεργασία των apeiron photos, corbis και Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11:00-19:00. Είσοδος ελεύθερη.

    2. Κυριακή, 8 Μαρτίου: Προβολή ταινιών στο πλαίσιο της θεματικής "Γυναίκες ως θετικοί φορείς κοινωνικής αλλαγής", Χοροροές (Ιάκχου 16, Γκάζι). Ώρα έναρξης προβολών: 18:00. Είσοδος ελεύθερη. Θα προβληθούν οι ταινίες (με αγγλικούς υποτίτλους):TheWomenofKibera (Κένυα),Womenofthefavela (Βραζιλία), WomenofLiberia: FightingforPeace (Λιβερία) Η προβολή θα συμπεριλάβει συζήτηση με τη Λορέτα Μακόλεϊ, Ένωση Αφρικανών Γυναικών Ελλάδος, καθώς και εκπρόσωπο του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Βοηθών.

    3. Δευτέρα, 9 Μαρτίου: Η Διεθνής Αμνηστία θα συμμετάσχει στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία διοργανώνεται από το Αττικό Μετρό και θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σταθμού Μετρό «Σύνταγμα». Ωράριο λειτουργίας εκθεσιακού χώρου: 09:00 -22:00.


2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Καλά κάνεις και τα επισημαίνεις γιατί στο τέλος μόνο τα φρου-φρου μένουν!

agapi είπε...

Χρόνια πολλά, Ellie! Να είσαι γερή, να σε αγαπάνε και καλή δύναμη!