Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008

Πέρυσι κάηκε η μισή Ελλάδα, φέτος ας στολίσουμε ένα αληθινό δέντρο

Το ότι σε αυτή τη χώρα η περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών έγκειται κυρίως στην μόδα, εκείνη που αν μας προτρέψει να κυκλοφορούμε με ένα καρπούζι στο κεφάλι φυσικά και θα το κάνουμε και θα σκαρφιστούμε οποιαδήποτε δικαιολογία προκειμένου να πείσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ότι αυτό που κάνουμε είναι το σωστό, όλες αυτές οι οικολογικές μας ευαισθησίες επιβεβαιώνονται καθημερινά.
Εδώ και 2 ενδομάδες, έχει κυριολεκτικά γεμίσει η Αθήνα από υπαίθριες αγορές φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων. Οι καημένοι οι άνθρωποι που κάθονται από το πρωϊ μέχρι το βράδυ ανάβουν ξύλα μέσα στη μέση του δρόμου, έχουν στήσει τα τροχόσπιτά τους και θα περάσουν τις γιορτινές μέρες στο δρόμο.

Οι φωτογραφίες είναι απέναντι από την πίσω μεριά του Hilton μεταξύ Caravel και Μιχαλακοπούλου. Αλλά παρόμοιες μπορεί κανείς να δει σε ολόκληρη την Κηφισσίας και φαντάζομαι κι αλλού.

12 σχόλια:

tractatus είπε...

Κατα τα άλλα τα ΜΑΤ φυλάσσουν το δένδρο στο Σύνταγμα...

Matrix είπε...

Είδα και εγώ στην Ουλωφ Πάλμε απέναντι από την εστία.
Τα ίδια. :(

phlou...flis είπε...

Εχουν μείνει δέντρα στην ελλάδα για κόψιμο; μα δεν κάηκαν όλα;

Δ. Τζ. είπε...

Στην Ελλάδα θυμόμαστε ένα γεγονός μόνο για μερικές ημέρες. Μετά πάει, πέρασε. Το ίδιο ίσχυει και με την καμμένη Πελοπόννησο.Η οικολογική μας συνείδηση έκανε φτερά. Μέχρι την επόμενη καταστροφή.

agapi είπε...

Καλές Γιορτές, με Αγάπη, Υγεία, Ευτυχία και Καλή Δύναμη!

katerina είπε...

Όμορφη Ellie, πολλές ευχές για όμορφα χρόναι και ακόμα ομορφότερες στιγμές.

KitsosMitsos είπε...

Χρόνια πολλά και καλά εύχομαι! Ό,τι επιθυμεί ο καθένας μας!
Όσο για το δέντρο, παρωδία έγινε φέτος...

fisherman είπε...

Εάν τα δέντρα έχουν την ανάλογη σφραγίδα τότε είναι απο αυτά που φυτεύονται για εκμετάλλευση οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Καλή χρονιά να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς

agapi είπε...

Αυτό που περιμένω από την καινούργια χρονιά είναι να ξυπνήσουμε επιτέλους όλοι μας, οι πολλοί και να δούμε ότι ενωμένοι θα μπορέσουμε να απαιτήσουμε την αλλαγή! Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο! Μόνο με το να καταλάβουμε ότι είμαστε μέρος του και πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι με ανιδιοτελή αγάπη για τους συνανθρώπους μας και σεβασμό για το μέλλον…
Σου εύχομαι μια Καλή Χρονιά και ότι επιθυμείς! Χρόνια Πολλά, από καρδιάς!

NdN είπε...

Γεια σου Ελλη και χρόνια πολλά. Εύχομαι υγεία και επιτυχίες κάθε είδους στο παλμαρές για το 2009! 

Δεν νομίζω πως οι Ελληνες έχουν οικολογική συνείδηση. Ισως υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων, αλλά συνολικά δεν υπάρχει διαμορφωμένη συνείδηση.

Τα αληθινά δένδρα δεν θα έπρεπε να αγοράζονται ακριβώς για να πάψουν να φυτεύονται γι αυτό το λόγο. Αυτά τα λίγα για το θέμα.

Να είσαι καλά και πάλι και καλή χρονιά να έχουμε!

http://dialogoskoinonia.wordpress.com/ είπε...

Χρόνια πολλά.
Το αστείο και τραγικό συνάμα είναι ότι το κράτος δηλώνει αδυναμία στην αποκατάσταση των δασών (αναδάσωση). Ειδικά στα καμμένα ελατοδάση. Λένε ότι δεν μπορεί να γίνει επιτυχής αναδάσωση !!!.
Αυτοί που πωλούν δέντρα τα καλλιεργούν, γιατί δεν τα καλλιεργεί το κράτος μας ;

materials είπε...

clutch bags
ladies bags
mulberry bag
mulberry handbags
mulberry handbag