Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

Που βαδίζουμε;

Σήμερα έγινε πάλι το κουφό! Οι άνθρωποι των ματ είχανε ζώσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να μην το ξανα-κάψουν οι κουκουλοφόροι!
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και μέρες τους αφήνουν (ακολουθώντας άνωθεν εντολές προφανώς) να κατακαίνε και καταστρέφουν την Αθήνα.
Δεν είναι οξύμωρο οι ίδιοι ματατζήδες που πέφτουν 7 κι 8 άτομα να πλακώσουν στο ξύλο τους μαθητές, να αφήνουν τους κουκουλοφόρους να δρουν ανεξέλεγκτοι αλλά και να παρεμβαίνουν για τη σωτηρία του δέντρου;
Οι πολίτες δηλαδή να την πληρώνουν και το δέντρο όχι επειδή κάηκε ήδη μια φορά;

Λυπάμαι αλλά όλα αυτά μου φαίνονται αντιφατικά.
Όχι να υπερασπιζόμαστε τα άψυχα και να 'πυροβολάμε' κυριολεκτικά και μεταφορικά τα έμψυχα.
Εδώ και καιρό προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα Εξάρχεια είναι 'γκέτο', μια 'κακόφημη συνοικία' κι ότι δεν πρέπει εμείς οι δήθεν αξιοπρεπείς πολίτες να πηγαίνουμε εκει!
'Τι δουλειά έχεις εσύ στα Εξάρχεια;', μια ερώτηση που πιστεύω ότι την έχετε ακούσει πολλοί.
Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα και ευτυχώς δεν έχει περιοχές-γκέτο.
Άλλο αν θέλουν να μας τις παρουσιάσουν έτσι κάποιοι.

Η φοβία για το δήθεν άγνωστο που καλλιεργείται από πολλούς προκειμένου να μην το γνωρίσουμε, να μην το συναναστραφούμε, να μην το αποδεχτούμε, να μην το υιοθετήσουμε καλλιεργείται αδιάκοπα τον τελευταίο καιρό.
Αν όμως δεν ζήσεις κάτι, δεν το δεις να διαμορφώσεις τη δική σου εμπειρία και άποψη, λυπάμαι αλλά παίζεις το παιχνίδι όσων σε θέλουν κοιμισμένο. Κι αυτό είναι πιο επικίνδυνο για μια δημοκρατία απότι οτιδήποτε άλλο.
Κι είναι υποχρέωση του νέου να αμφισβητεί, να ελέγχει να κριτικάρει, να μην θεωρεί τίποτα ως δεδομένο.
Αλίμονο αν δέχονταν άκριτα όσα τους προσφέρουν οι βολεμένοι, οι διαμορφωτές αυτής της κατάστασης που τώρα άρχισαν να κόπτονται για τα προβλήματα των νέων, για τη δημοσιότητα και μόνο.
Δυστυχώς έπρεπε να συμβεί ένα τραγικό γεγονός για να αναφερθούν τα ΜΜΕ στους νέους. Κι αναφέρομαι στα ΜΜΕ γιατί οι πολιτικοί δεν ασχολήθηκαν όπως θα έπρεπε αλλά κυρίως ψηφοθηρικά και δεν μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του όσον αφορά αυτή τη συμπεριφορά.
Όμως οι νέοι το χουν καταλάβει, οι σκεπτόμενοι νέοι τουλαχιστον κι όχι οι 'κομματικοί' και η οργή ξεχειλίζει ακόμα περισσότερο.
Αυτό δε νομίζω ότι το χουν καταλάβει πολλοί σήμερα, παρά τα όσα έχουνε λάβει χώρα.
Δεν ξέρω αν είναι κοινωνική εξέγερση ή κάτι άλλο αλλά φοβάμαι ότι, κρίνοντας από τις αντιδράσεις κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων, είναι κάτι λιγότερο.
Κι αυτό γιατί δεν βλέπω να ιδρώνει κανενός το αυτί προκειμένου να ασχοληθεί ουσιαστικά με τους νέους.
Κι ας μαίνονται οι καθηγητάδες κι οι δάσκαλοι στα τηλεπαράθυρα για τη νεολαία, φοβάμαι ότι εκείνοι πρέπει να αρχίσουν να κάνουν εξέγερση μέσα στις αίθουσες και να κάνουν επιτέλους ένα μάθημα της προκοπής, αν όντως νοιάζονται για τους νέους.

Πολλή οργή
αλλά τις εικόνες του κέντρου τις είδα, την γωνία όπου έγινε το περιστατικό την επισκέπτομαι συχνότατα, τους μαθητές τους είδα, είδα κι εκείνους που προσπαθούν να τους πατρονάρουν, την κυβέρνηση δεν την είδα. Αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ το ότι πρέπει να φοβάται κανείς να κατέβει σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου. Αυτό είναι φασισμός στα δικά μου μάτια...

update: Σας εκλιπαρώ φτιάξτε επιτέλους τα φανάρια στην είσοδο της πανεπιστημιούπολης εκεί που η Ούλωφ Πάλμε γίνεται Υμηττού γιατί θα θρηνήσουμε πολλά θύματα κάποια στιγμή! 10 μέρες πέρασαν από τότε που τα σπάσαν, ολόκληρο δέντρο στολίσατε, 2 φανάρια δεν μπορείτε να φτιάξετε;;;

5 σχόλια:

laplace78 είπε...

που να την δεις,αφου ειναι κλεισμένοι σπιτια τους,ντρεπονται να ξεμυτίσουν,ειναι κ ΑΝΙΚΑΝΟΙ,το ριξαν στο playstation k τα dvd

ikor είπε...

Για να προστατέψουν το δέντρο, δε δίστασαν να ρίξουν δακρυγόνα στην Πλατεία Συντάγματος, έξω από τη στάση του μετρό!

Μπροστά σε εκατοντάδες περαστικούς πολίτες...

Οι χημικές ουσίες πρέπει να ταξίδεψαν σήμερα σε όλο το λεκανοπέδιο με τους συρμούς του μετρό. Όλος ο κόσμος φτερνιζόταν...

Matrix είπε...

Για το PS.

όχι τίποτα περνάνε και ποδήλατα από εκεί :)

intelligence είπε...

balenciaga handbag
balenciaga handbags
balenciaga
balenciaga bags

Ανώνυμος είπε...

85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室