Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008

2 άνθρωποι στο νοσοκομείο...σιγά σιγά μπαίνει κι η Αθήνα στο χορό!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
Χανιά, 21-11-2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑΗ απεργία πείνας των μεταναστών στα Χανιά συνεχίζεται με το ίδιο πάθος και την αγωνιστικότητα που ταιριάζει σε πραγματικούς αγωνιστές, για μια ελπίδα στο αδιέξοδο της ζωής τους.Χθες 20-11-08 δύο απεργοί πείνας βρέθηκαν στο νοσοκομείο, με υπογλυκαιμικό και υποτασικό σοκ. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και τις απαραίτητες εξετάσεις επέστρεψαν στο χώρο της απεργίας, ως λιοντάρια που είναι, μια και αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία πείνας.
Επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέσης, που επισκέφθηκε τους απεργούς, δήλωσε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη τόσο τη δική του όσο και ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα προτείνει παρεμβάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας για το αίτημα των μεταναστών.
Τα πανελλαδικά ΜΜΕ αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος και τη σοβαρότητα του αιτήματος και προβάλουν το θέμα. Ρ/Δ Κόκκινο, Ελευθεροτυπία, Αυγή, Athens News, web TV του Κούλογλου.
Το παράρτημα Χανίων της Διεθνούς Αμνηστίας ζητά με ανακοίνωση της από τις αρχές, να εξετάσουν τα αιτήματα των απεργών με προσοχή, υπευθυνότητα και σεβασμό της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Έγινε συνάντηση των μελών της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης σήμερα το πρωί στην Αθήνα στο Υπ. Εσωτερικών με τον δ\ντή του γεν. γραμματέα κ. Αναστάσιο Κάππα, ο οποίος ενημερώθηκε και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον υπουργό και να συναντηθεί ο υπουργός με την πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες.
Η συνέλευση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης θα αποφασίσει σήμερα τις επόμενες δράσεις, οι οποίες θα είναι ανάλογες με το δίκαιο αίτημα των μεταναστών και την κρίσιμη κατάσταση της υγείας τους.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

11 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Και το αυτάκι τους δεν ιδρώνει καν. Σου λέει απόκληροι είναι, άστους.
Η παιδεία μιας χώρας αντικατοπτρίζεται στα νοσοκομεία και στις φυλακές της. Και στα δύο υστερούμε απίστευτα.

nikkos είπε...

Έλλη

Απεργία πείνας μπορεί να κάνει και ο χειρότερος εγκληματίας που ζει υπο περιορισμό σε σουίτα και να μην με συγκίνει καθόλου.


Επειδη δεν ειδα το πιο ουσιαστικο τουλαχιστον οχι σε αυτο το Post. Το γιατι δηλαδη καθονται νηστικοι αυτοι οι ανθρωποι...
................................
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ (Ειναι τα πανελλαδικα αιτηματα οπως τα βρηκα αναρτημενα)

Εμείς οι κρατούμενοι στα κολαστήρια που κατ’ ευφημισμό καλούνται φυλακές του ελληνικού κράτους, κουρασμένοι από τις ψεύτικες υποσχέσεις όλων των υπουργών δικαιοσύνης τα τελευταία 10 χρόνια, για καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης και βελτίωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης, αποφασίσαμε να κινηθούμε δυναμικά, ώστε να απαιτήσουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.
ΖΗΤΑΜΕ

1. Κατάργηση των πειθαρχικών ποινών. Τροποποίηση των άρθρων του Σωφρονιστικού Κώδικα 68, 69, 70, 71. Σε κάθε περίπτωση οι πειθαρχικές ποινές να εξαλείφονται μετά την έκτισή τους, να μην υπολογίζονται αθροιστικά και να μην λαμβάνονται υπόψη για τις άδειες, την εργασία, την εκπαίδευση και την υφ’ όρους απόλυση μετά τη λήξη τους.


2. Να μειωθεί το όριο έκτισης της ποινής για την υφ’ όρων απόλυση, από τα 3/5 στα 3/7. Να καταργηθεί άμεσα η αντισυνταγματική διάταξη που επαύξησε στα 4/5 το όριο, για τα αδικήματα περί ναρκωτικών.


3. Εφάπαξ μείωση κατά 3 έτη όλων των ποινών, για να διευκολυνθεί υφ’ όρων απόλυση και η αποσυμφόρηση των φυλακών. Όχι στις νέες πανοπτικές φυλακές, που χτίζονται απομονωμένες μακριά από τον ιστό από της πόλης.


4. Κατάργηση των φυλακών ανηλίκων. Καθιέρωση ανοιχτών δομών φροντίδας και προστασίας των εφήβων και των νέων.


5. Μείωση της «οροφής» των 25 ετών συνεχούς κράτησης. Μείωση του ελάχιστου ορίου έκτισης για την υφ’ όρων απόλυση στην περίπτωση των ισοβίων στα 12 χρόνια από τα 16 που είναι σήμερα, σε εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες.


6. Να εφαρμοστεί αυτόματα χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, η χορήγηση αδειών, αναστολών και λοιπών ευεργετημάτων με μόνο κριτήριο τις προϋποθέσεις του νόμου, με μείωση των ελάχιστων ορίων έκτισης ποινής για την ενεργοποίησή τους. Να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών σε 60 μέρες για όσους δικαιούνται πενθήμερες και σε 96 μέρες για τους δικαιούμενους οχταήμερες.


7. Να σταματήσει η κατάχρηση του μέτρου της προφυλάκισης και να μειωθεί το όριο στους 12 μήνες.


8. Είναι γνωστή την τελευταία 8ετία, η υστερία των παραδικαστικών κυκλωμάτων, που οδήγησε σε εκδικητικά εξοντωτικές ποινές. Ζητάμε ανάλογες ποινές και ευρεία εφαρμογή του μέτρου αναστολής και υφ’ όρων απόλυσης.


9. Πλήρης, μόνιμη και 24ωρη ιατρική κάλυψη και σεβασμός στους ασθενείς. Δημιουργία και βελτίωση επαρκών χώρων υγιεινής (λουτρά και τουαλέτες). Άμεση ένταξη του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, με πρόβλεψη πτερύγων για τις γυναίκες και τους ανήλικους, που τώρα δεν υπάρχουν. Άμεση μεταφορά των ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία, με ασθενοφόρα και όχι σε κλούβες δεμένοι πισθάγκωνα.


10. Να παρέχεται το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, στη φοίτηση, στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα επαγγελματικά εργαστήρια και στη συμμετοχή στα διάφορα προγράμματα, σε όλους τους κρατούμενους αναλογικά και χωρίς καμία διάκριση. Να χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες, σε όλους τους κρατούμενους, που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για σπουδές εκτός φυλακών και για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης. Ουσιαστική επέκταση των θεραπευτικών προγραμμάτων σε όλες τις φυλακές.


11. Κατάργηση του άβατου των φυλακών. Ελεύθερη πρόσβαση των: κοινωνικών και πολιτικών φορέων, Δικηγορικών Συλλόγων, Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της ΕΙΝΑΠ, οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ΜΚΟ και διεθνών οργανισμούς. Ελεύθερη διακίνηση πολιτικών και επιμορφωτικών εντύπων, χωρίς καμία εξαίρεση.


12. Θέσπιση εναλλακτικών μορφών κράτησης, διεύρυνση των αγροτικών φυλακών και εφαρμογή του θεσμού της ημιελεύθερης διαβίωσης καθώς και του θεσμού της κοινωφελούς εργασίας.


13. Διεύρυνση του θεσμού του ελεύθερου επισκεπτηρίου σε ανθρώπινες συνθήκες με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των κρατούμενων και των επισκεπτών. Ιδιαίτερος κλειστός χώρος για τη συνεύρεση με τον /την σύντροφό μας.

14. Εργασία και πρόσβαση σε δημιουργικές δραστηριότητες για όλους και όλες. Ευεργετικός υπολογισμός των ημερών απασχόλησης στην ποινή.


15. Δικαίωμα επιλογής έκτισης της ποινής στη χώρα καταγωγής για τους αλλοδαπούς κρατούμενους αν και εφόσον αυτοί το επιθυμούν.


16. Εξανθρωπισμός των συνθηκών μεταγωγών με τη βελτίωση των χώρων στα απαράδεκτα μεταφορικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ. Πρόβλεψη τακτικότερων σταθμεύσεων, βελτίωση των χώρων κράτησης στα άθλια «Μεταγωγών» και ταχύτερη προώθησή μας στις φυλακές.

ellie είπε...

@kitsosmitsos: έχεις δίκιο αλλά εμείς οφείλουμε πάντα να τα αναδεικνύουμε όλα αυτά μπας και κάποιος συγκινηθεί!!!

Ανώνυμος είπε...

@ Nikkos επιεικώς άκομψο και άστοχο το σχόλιο σου!
Καταρχήν η Έλλη είναι από τους μπλόγκερς που νωρίτερα από τη διάχυση του "Καλέσμοτος - όχι στο όνομα μας" αναφέρθηκε στο θέμα των φυλακισμένων και στα αιτήματα τους, με ιδιαίτερη ευαισθησία με το ποστ της Οι φυλακές της ντροπής.... Επίσης έχει αναρτήσει και το κάλεσμα 'Όχι στο όνομα μας'. Οπότε είναι κάτι περισσότερο από αδύνατο να ασκήσει κανείς κριτική στην Έλλη ότι αγνόησε το θέμα!!!
Μια δεύτερη απορία εκκινεί από το γεγονός ότι η απεργία των φυλακισμένων έληξε, ενώ αντίθετα η απεργία των μεταναστών στα Χανιά συνεχίζει για 12 μέρα και σχεδόν κανένας μπλόγκερ, πλην της Έλλης, δεν έχει γράψει για αυτούς. Ούτε μια λέξη όμως γενικά για τους μετανάστες, δεν είναι ωραίο, συνάνθρωποι μας είναι. Γεγονός είναι ότι, και πάλι σχεδόν, δεν έχει γραφτεί τίποτα για τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης μεταναστών πχ στη Πάτρα ή στη Μυτιλήνη...
Τέλος η έκφραση "κάθονται νηστικοί" αυτοί οι άνθρωποι είναι τουλάχιστον ατυχής! Αλήθεια γιατί έγιναν οικονομικοί μετανάστες;;;

ellie είπε...

@nikkos: οι άνθρωποι που κάνουν απεργία πείνας δεν είναι εγκληματίες αλλά μετανάστες. Τα αιτήματά τους τα έχω αναφέρει στο ποστ αυτό εδώ: http://ellietz.blogspot.com/2008/11/15.html ενώ για τους φυλακισμένους των οποίων τα αιτήματα έχω επίσης αναφέρει από την 1η μέρα της δικής τους απεργίας πείνας έχω γράψει το ποστ αυτό: http://ellietz.blogspot.com/2008/11/blog-post_10.html
Δυστυχώς πολλοί έχουνε μπερδέψει τα δύο θέματα στο μυαλό τους τα οποία είναι παντελώς άσχετα.

Οι μετανάστες απεργοί πείνας στα Χανιά απλά ζητάνε να εφαρμοστεί ο νόμος και να νομιμοποιηθούν! Δεν μπορεί να ζουν 20 χρόνια στην Ελλάδα και να είναι παράνομοι έλεος! Δεν μπορεί συνέχεια να πληρώνουν παράβολα για να γίνουν νόμιμοι και να μην υπάρχει συνέχεια από το κράτος. Το 2003 ναι μεν ψηφίστηκαν νόμουι αλλά δεν τους εφάρμοσε ποτέ κανείς εκτοτε.

Ανώνυμος είπε...

@ Nikkos ομολογώ ακόμα δεν κατάλαβα το σχόλιο σου και συμπληρώνω. Στο ποστ της "Απεργία Πείνας - Για αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή" από 15 μετανάστες, εδώ δηλαδή και 11 μέρες, η Έλλη αναφέρει τα αιτήματα αυτών που "κάθονται νηστικοί"... Έλεος λοιπόν και με περισσότερη περισυλλογή και προσοχή τέτοιας μορφής σχόλια.

nikkos είπε...

xmmm ειμαι οντως εκτος θεματος...

Ζητω συγνωμη για την βιασυνη....

Δεν κατηγορησα για κατι την Ελλη απλα με μια βιαστικη ματια και επειδη εψαχνα κατι εκεινη την ωρα το συνδιασα..


Ειμαι απλα απαραδεκτος..

fisherman είπε...

Στο είπα ellie μου αν δεν πέσει κάποιος κάτω δεν γίνετε τίποτε...

agapi είπε...

Το θέμα είναι μεγάλο και όλο μεγαλώνει τελευταία. Μήπως θα έπρεπε να δούμε αναλυτικά τι φταίει; Και σε μας, στην Μυτιλήνη, αντιμετωπίζουμε τα ιδία. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους, επιτέλους; Δεν είναι σίγουρα ζώα… Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν υπάρχει κάποια πρόνοια από την Ε.Ε.
Επίσης, αν υπάρχει κάποια κοινή μεταναστευτική πολιτική για τις χώρες τις Ε.Ε. Και αν υπάρχει, την σέβεται η ελληνική κυβέρνηση; Μήπως είναι πιο έντονο το πρόβλημα στην Ελλάδα (λέω μήπως, λόγο Τουρκίας, που κλείνει τα μάτια στα κυκλώματα λαθρεμπορίας); Και αν είναι έτσι, δεν θα έπρεπε να μας βοηθήσει η Ε.Ε. σε αυτό το θέμα;

Απροσάρμοστος είπε...

@ agapi Έχει διαμορφωθεί εδώ και λίγο καιρό το Ευρωπαϊκό Σύμφώνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Θεωρητικά το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο θα διασφαλίσει ότι οι πολιτικές της Ε.Ε. για τη μετανάστευση και το άσυλο συνάδουν με το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το δίκαιο περί προσφύγων

Ανώνυμος είπε...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,抓 姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,尋人,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信