Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

"Απεργία Πείνας - Για αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή" από 15 μετανάστες


Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, που άρχισε η κινητοποίηση, δεκάδες ήταν οι μετανάστες και οι Χανιώτες που συγκεντρώθηκαν στον χώρο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


Στο σημείο που στήθηκαν οι σκηνές αναρτήθηκαν και πανό στα οποία αναφέρονταν: "Απεργία Πείνας - Για αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή". Μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης -στο οποίο ανήκουν και οι απεργοί πείνας- μοίρασαν στους διερχόμενους φυλλάδια με τα αιτήματα των μεταναστών.


Όπως διευκρίνισαν οι απεργοί πείνας ο αγώνας τους δεν είναι προσωπικός, αλλά αφορά την πλειονότητα των μεταναστών που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και οι οποίοι -σύμφωνα με εκτιμήσεις- ανέρχονται μόνο στα Χανιά σε περισσότερα από 500 άτομα.
Ο απεργός πείνας Σάϊντ Λουίσι δήλωσε σχετικά: "Πήραμε αυτή τη δύσκολη απόφαση επειδή η πολιτεία μας αγνοεί παντελώς και μας έχει βάλει στο περιθώριο. Ζητάμε το αυτονόητο από την πολιτεία, δηλαδή όσοι μετανάστες έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους με τον νόμο 3386/05 να πάρουν άδεια και ταυτόχρονα να γίνει τροποίηση του νόμου".


Όπως τόνισε ο νόμος που ορίζει τις διαδικασίες έκδοσης άδειας παραμονής ζητάει σφραγίδα διαβατηρίου ή ΑΦΜ που να αποδεικνύουν ότι ο αιτούμενος ήταν στην Ελλάδα πριν το 2004 και διευκρίνισε: "Ο νόμος αυτός έγινε μόνο για τους νόμιμους μετανάστες γιατί οι παράνομοι δεν μπορούν να έχουν ΑΦΜ ή βίζα".


Ο απεργός πείνας Ταρέκ Αμίρ υπογράμμισε: "Ως μετανάστες χωρίς χαρτιά καθημερινά ζούμε τον αποκλεισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Ζούμε την εκμετάλλευση από τους εργοδότες και τη μαύρη εργασία. Ζητάμε να γίνει αλλαγή του νόμου ώστε να έχουμε δικαίωμα στη ζωή".
Από το Φόρουμ Μεταναστών Ρεθύμνου ο Ιμπραΐμ Ζαμπία ανέφερε: "Παντού τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μετανάστες. Είναι ντροπή για την Ελλάδα, που θεωρείται ευρωπαϊκή χώρα, να μην ισχύει ο νόμος για τους μετανάστες. Είναι ντροπή ότι για να βρεις το δίκιο σου πρέπει να κάνεις απεργία πείνας και να πεθάνεις στον δρόμο".


Στην ανοιχτή επιστολή των απεργών πείνας που απευθύνεται προς όλα τα κόμματα, τις οργανώσεις και τους φορείς σημειώνεται μεταξύ άλλων: "Απαιτούμε να χορηγηθεί άμεσα άδεια παραμονής σε όλους όσοι τη δικαιούνται με βάση τη νομοθεσία, είτε δια της ανάγνωσης του νόμου με την κοινή λογική, είτε με ρύθμιση επέκτασης των κριτηρίων απόδειξης εισόδου στη χώρα. Να αποσυνδεθεί η ανανέωση της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων γνωρίζοντας το καθεστώς μαύρης εργασίας που επικρατεί. Να αποσυνδεθεί το δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης από την απόδειξη ορισμένου εισοδήματος που μας οδηγεί σε εικονικές δηλώσεις εισοδημάτων. Να μειωθεί η αξία του παράβολου ώστε να ανταποκρίνεται στο πραγματικό κόστος της έκδοσης της άδειας. Να αυξηθεί το προσωπικό στους δήμους και τις περιφέρειες που ασχολούνται με τη χορήγηση ή ανανέωση της άδειας παραμονής. Να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση απέλασης και κράτησης κάθε ανηλίκου. Να εγγράφονται στα δημοτολόγια και να παίρνουν πιστοποιητικό γέννησης τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε όλη την ΕΕ".

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Αλήθεια αυτό δεν είναι πρόβλημα;

ΥΓ:Οι μοναδικές πολιτικές αναφορές που έχουν γίνει ως τώρα είναι εκείνες του Φ Κουβέλη του ΣΥΡΙΖΑ (επερώτηση στη βουλή) αλλά και του site του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά;
Απ΄τα πιο ενδιαφέροντα θέματα που έχουν ανέβει στο blog!Χωρίς δυστυχώς κανένα σχόλιο...

NdN είπε...

Γεια σου Ελλη,
Τα αιτήματα των μεταναστών τα βρίσκω απόλυτα δίκαια. Το έχω γράψει και εγώ αρκετές φορέςότι εμείς οι Ελληνες μετανάστες στην Αγγλία έχουμε πολύ περισσοτερα διακιώματα, αλλά και υποχρεώσεις από τους μετανάστες που έρονται στην Ελλάδα. Αρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ψήφος στις δημοτικές εκλογές.

Αδεια παραμονής πρέπει να δίνεται σε όποιον έχει δουλειά χωρίς χρονοτριβές. Αυτός που δουλεύει και πληρώνει φόρους πρέπει να έχει τα ίδια διακιώματα με έναν ελληνα που πληρώνει φόρους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Ανώνυμος είπε...

h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片

Ανώνυμος είπε...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務