Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2008

Επισκέφτηκα κι εγώ το Rainbow Warrior στην Κόρινθο.Το Σάββατο πήγα κι εγώ στην Κόρινθο κι επισκέφτηκα το περίφημο Rainbow Warrior, το θρυλικό πλοίο της Greenpeace που αυτή τη φορά βρέθηκε στην Κόρινθο στα πλαίσια της εκστρατείας ενάντια στο λιθάνθρακα.Με το που φτάσαμε στο λιμάνι της Κορίνθου, μου έκαναν εντύπωση τα ποδήλατα απέξω!!!

Μάλλον θα ήταν των νεαρών εθελοντών που πουλούσαν μπλουζάκια στα πλαίσια της εκστρατείας ενάντια στο λιθάνθρακα.


Για να μπεις στο πλοίο, έπρεπε να σε συνοδεύει ένας εθελοντής-ξεναγός. Έτσι περιμέναμε λίγη ώρα, μέχρι να βρεθεί ο τυχερός ξεναγός μας, χαζεύοντας ενημερωτικά φυλλάδια.

Επιτέλους έφτασε η σειρά μας κι ανεβήκαμε!!!

Δεν πρόσεξα και πολλά από την ξενάγηση, είχα φροντίσει να πάω διαβασμένη από πριν οπότε το ριξα στη φωτογραφία.Τι μου έκανε εντύπωση;

Καταρχήν οι εθελοντές που, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από εκείνους δεν είχαν πάει ακόμα σε κάποια εκστρατεία, μιλούσαν με μεγάλο ενθουσιασμό για τις δράσεις της Greenpeace.

Το πλήρωμα ήταν multi-national αλλά παρ' όλα αυτά πολύ πρόθυμο να απαντήσει σε όλες τις 'ψαγμένες' ερωτήσεις μας.

Ειδικά ο δικός μας ξεναγός, φοιτητής από τη Θεσ/νίκη που είχε έρθει στην Κόρινθο ειδικά για την περίσταση, ήταν υπερβολικά ευγενικός και χαμογελαστός(και δεν ήταν ο μόνος, μετά από λίγο που γνωριστήκαμε με το πλήρωμα καταλάβαμε ότι όλοι είναι έτσι!)

Αφού δεν με μάλωσε που μπήκα στα (απαγορευμένα) ενδότερα προκειμένου να βγάλω αυτή τη φωτογραφία, οφείλω να πω τα καλύτερα:Αξίζει να σας δείξω τη χειροτεχνία που έκαναν δώρο μικροί μαθητές που είχαν επισκευτεί την προηγούμενη μέρα το πλοίο:"ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ" γράφει το φουστάνι του κοριτσιού.

Αξίζει να τονίζω το γεγονός ότι ακόμα και εν πλω, υπήρχαν κάδοι ανακύκλωσης, ξεχωριστοί για κάθε τύπο αντικειμένων, μιας και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι τρόπος ζωής για το πλήρωμα του πλοίου.

Α ξέχασα να σας πω για τον Dave, τη μασκότ του πλοίου, θα τον δείτε στην πλώρη:To Rainbow Warrior αξίζει να το επισκεφτείτε πάντως, όπου κι αν το βρείτε αγκυροβολημένο!

Κι απ' ότι μας είπε το πλήρωμα, τα παιδιά που επισκέφτηκαν το πλοίο κατενθουσιάστηκαν (κι οι μεγάλοι το ίδιο θα πρόσθετα εγώ.. :-))!ΥΓ: Κάποιες από τις φωτογραφίες είναι από εδώ

4 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Από τις προσπάθειες που αξίζουν πραγματικά...

Δ. Τζ. είπε...

Να λοιπόν που κάποιοι άνθρωποι (προσπαθούν να) κάνουν πράξη τα όσα πιστεύουν και δε μένουν μόνο στις θεωρίες. Αξιέπαινη προσπάθεια, κρίμα που χαντακώνεται από τα ΜΜΕ...

NdN είπε...

Καλησπέρα Ελλη,

Εχω πετύχει πολλές από τις δράσεςι της Greenpeace στο δρόμο στο Λονδίνο και είναι πράγματι αξιομνημόνευτο το πάθος των συμμετεχόντων. Στο πλοίο δεν έχω πάει, δεν ξέρω αν το είχα πετύχει ποτέ εκεί που ήμουν, αλλά αφού το προτείνεις θα πάω αν βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία!

ellie είπε...

@kitsosmitsos, αξίζουν πραγματικά όπως το είπες, οι εθελοντές είναι αξιέπαινοι και το εγχείρημά τους αξίζει τον κόπο!

@δ.τζ, έχεις δίκιο, δεν προβλήθηκε αρκετά, ούτε καν από τα διαδικτυακά μέσα. Ποιός ξέρει γιατί;

@Ndn, να πας οποσδήποτε, δεν είναι κάτι το πολύ εντυπωσιακό αλλά το κλίμα που επικρατεί εκεί αξίζει να το ζήσει κανείς έστω κ για λίγο ;-)