Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Ένα χαρτάκι και μια φράση που προβληματίζουν

Επιστρέφοντας από τις διακοπές βρήκα στο γραμματοκιβώτιο να με περιμένει αυτό το χαρτάκι (έχω κρύψει το τηλέφωνο για ευνόητους λόγους!);Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν γιατί μόνο σιδέρωμα. Μέτα βέβαια είδα ότι η κυρία είναι ελληνίδα οπότε θεώρησα ότι δεν επιθυμεί να κάνει κάτι πιο κουραστικό ή κοπιαστικό, κοινώς ναι μεν θέλει λεφτά αλλά όχι και να εργαστεί βαριά, το καθάρισμα άλλωστε είναι δουλειά των αλλοδαπών σύμφωνα με την ελληνική νοοτροπία.
Έπειτα συγκεντρώθηκα στο "ελληνίδα".
Γιατί το γράφει αυτό;
Για να μας πείσει ότι είναι φερέγγυα;
Για να μας πείσει ότι είναι καθαρή;
Για να την εμπιστευτούμε;
Για να την προτιμήσουμε;
Η κυρία δείχνει με το παράδειγμά της αυτό που η κοινωνία σιγομουρμουρίζει.
Αυτό που άκουσα σήμερα από έναν συνάδελφο, μορφωμένο (υποτίθεται τουλάχιστον), όταν ένας συνάδελφος μας έφερε μπακλαβάδες από την Τουρκία την οποία είχε επισκεφτεί για να δεί το σπίτι της μητέρας του, η οποία έζησε εκεί τα παιδικά της χρόνια:

"Τουρκόσπορε, γι αυτό είσαι τόσο μελαμψός!!!"

Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο.... Από τότε κι έπειτα το παιδί απαντούσε με δισταγμό στην ερώτηση όσων δεν ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της στιχομυθίας αυτής:

"Πού πήγες διακοπές;"

Το μόνο που μου ρχετε στο μυαλό είναι το;

"Είμαστε όλοι μετανάστες"

7 σχόλια:

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Κοίτα Έλλη: όταν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σιδερώνεις και δεν έχεις βρει κάποιον άντρα να σε παντρευτεί γι' αυτό το μοναδικό χάρισμα, μόνο ρατσιστής μπορείς να γίνεις.

Εσύ φταις που δε το καταλαβαίνεις, όχι το κάθε γίδι που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς...

ΥΓ: και από πότε χρειάζεται μια ελληνίδα μια άλλη ελληνίδα να της σιδερώνει; στο κάτω κάτω, μάνα δεν έχει το γίδι; γιαγιά δεν εχει το σπίτι; ας τα φορέσει τσαλακωμένα το παιδάκι της... έλεος!

laplace78 είπε...

καλημερα.
δεν πιστευω οτι οι ελληνες ειμαστε ρατσιστες παντως.
οσο για την κυρια,το εγραψε γιατι πολλοι κολλημενοι θελουν μονο ελληνιδες..οσο για το οτι κανει μονο σιδερωμα,ισως οντως μονο αυτο να ξερει να κανει :P

fisherman είπε...

Είναι ένας φαύλος κύκλος η ιστορία... Η είσοδος των μεταναστών έφερε προβλήματα στην αγορά εργασίας (αύξησε τον ανταγωνισμό)=> Το κόστος των εργατικών έπεσε κάθετα=> Οι Έλληνες έμειναν χωρίς δουλειά => Μέσα στους μετανάστες υπήρχαν και πολλοί περίεργοι... τύποι.
Ο συνδυασμός όλων αυτών έφερε μία ανασφάλεια που σαν λαός δεν είχαμε γνωρίσει...
Για την Ιστορία έπρεπε να ξέρουμε οτι εμείς και οι Ιταλοί (νομίζω) ήμασταν η κύρια πηγή απεργοσπαστών στην Αμερική (όταν υπήρξαμε εμείς μετανάστες)...! Αλλά αυτά τα ξεχνάμε.

Belinda είπε...

Πόσο αληθινό είναι αυτό που γράφεις! Ο ρατισμ'ος είναι μέσα μας, σχεδόν σε όλους. Τι κρίμα

NdN είπε...

Γεια σου Ελλη,

Και εγώ θα συμφωνήσω με τον Laplace. Μπορεί να έγραψε ότι είναι ελληνίδα επειδή πολλοί θέλουν να προσλάβουν ελληνίδες. Ισως αυτό να έχει δει στον κύκλο της. Τώρα γιατί μόνο για σιδέρωμα. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως αυτή που έδωσες εσύ ή το ότι έχει αποκτήσει πρόβλημα με τη μέση της από τα 25 χρόνια που δούλευε στη βιοτεχνία πριν την απολύσουν. Γενικά είναι δύσκολο να καταλάβεις από ένα τέτοιο χαρτί που είναι γραμμένο τόσο γενικά, αν ο άλλος το γράφει με ρατσιστική διάθεση.

Γενικά από ότι ξέρω οι περισσότεροι προτιμούν αλλοδαπές για τις δουλειές του σπιτιού οπότε δεν νομίζω ότι είναι ρατσιστικό το θέμα για τους περισσότερους Ελληνες.

grafikos είπε...

εγώ πιστεύω ότι έχει πρόβλημα στη μέση και δενμπορεί να σκύβει

Ανώνυμος είπε...

免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室