Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

Τώρα θυμηθήκαμε τα blogs!!!


Δεν έχω τί να πώ για την ιστορία που ξεκίνησε με τα blogs.
Η άποψή μου είναι πρώτον ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και δεύτερον ότι δεν έχει κανένα νόημα να ασχολούμαστε με αυτά που λένε στα ΜΜΕ, οι παντελώς άσχετοι με την τεχνολογία-σιγά δηλαδή την τεχνολογία που χρησιμοποιούσε το εν λόγω blog αλλά τέλοσπάντων.
Άσε που άμα δεν σου αρέσουν αυτά που γράφουν τα blogs, μπορείς και να μην τα διαβάζεις!
Γι 'αυτό αρνούμαι να σχολιάσω οτιδήποτε, αλλά και ν'ακούσω οτιδήποτε γι' αυτή την ιστορία, μόνο και μόνο επειδή διαπιστώνω την κατάντια του κάθε πικραμένου που αποζητά μια βδομάδα (το πολύ) δημοσιότητας αλλά και την παντελή τεχνολογική άγνοια των ανθρώπων των Media και των πολιτικών!
Δεν το περίμενα τόσο πολύ!
Και μετά μιλάμε για ευρυζωνικά δίκτυα, τεχνολογίες VOIP, άμα ακούσει κανένας για IP V6 θα τους φανεί ότι μιλάμε με μυστικούς κώδικες με τα ούφο στο διάστημα και τους συκοφαντούμε!
Το παίζουν και ξερόλες! Αυτό τους μάρανε!

Τελικά το χάσμα γενεών είναι αγεφύρωτο!

ΥΓ: Ρίξτε μια ματιά στο μανιφέστο που δημοσίευσε το nylon.gr

5 σχόλια:

xristos είπε...

ellie καλησπέρα,πολύ σωστά τονίζεις την αρνησή σου,να σχολιάσεις τα σχετικά με το press.gr είναι αστείοι με όλα αυτά που κάνουν.Ηθελα μόνο να επισημάνω τον κίνδυνο που κρύβεται απο τις αντιλήψεις της κυβέρνησης και όχι μόνο για τον έλεγχο και την χειραγώγηση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

phlou...flis είπε...

Έχεις δίκιο. Τώρα θα πρέπει όλοι να καθίσουμε να γράψουμε για τα blogs; Δηλαδή μας βαρέσανε τα νταούλια και ‘μεις πρέπει να χορέψουμε; (τελικά δε ξέρω αν θα αποφύγω κι εγώ γράψω κάτι, …να χορέψω στους σημερινούς ρυθμούς)

ellie είπε...

phlou_fli, καλημέρα!
πάντως δεν υπάρχει κανένα φιλο-κυβερνητικό blog οπότε αντί να φτιάξουν κανένα αποφάσισαν να κλείσουν όλα τ'άλλα! :)

Ανώνυμος είπε...

Το έγγραψα λίγο πριν ακουστούν οι ιστορίες περί νομοθετικής ρύθμισης κλπ.
Το αφιερώνω στην Ελλη που το παλεύει.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ (BLOGS).

H συνταγή της επίθεσης κατά της ελευθερίας των ιστοχώρων είναι απλή. Εμφανίζεται ή βάζουμε κάποιον να πει πως εκβιάζεται ή απειλείται μέσω κάποιου blog.


Εν συνεχεία το ελεγχόμενο κράτος επεμβαίνει κατασταλτικά. Ασκούνται ποινικές διώξεις. Απλά, τυχόν πλημμελήματα, αναπόδεικτα σε πρώτη φάση, μετατρέπονται σε κακουργήματα για να τρομοκρατηθεί ο ανυποψίαστος πολίτης.

Επεμβαίνει χωρίς να υπάρχει λόγος η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος, γίνονται έρευνες σε σπίτια που θυμίζουν γερμανοκρατία και χούντα. Ακολουθούν κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, για να στοχοποιηθεί η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και η πρόσβαση στο διαδίκτυο και δη σε blogs.


Όλα αυτά είναι κατά την άποψή μου παράνομα, ξεχειλώνουν και αναιρούν κάθε προστασία του πολίτη έναντι της κρατικής αυθαιρεσίας. Τα ατομικά δικαιώματα παραβιάζονται βάναυσα.


Το αδίκημα της εκβίασης δεν διαπράττεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οποιος εκβιάζει δεν δημοσιοποιεί το περιεχόμενο της εκβίασης. Δεν εμφανίζει τίποτα δημόσια. Η δημοσιοποίηση αναιρεί τον χαρακτήρα της πράξης ως εκβίασης. Την μετατρέπει σε πιθανή συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία είναι πλημμέλημα και διώκεται μόνο κατόπιν εγκλήσεως του παθόντος.

Αυτό σημαίνει πως τα κακουργήματα, οι εκβιάσεις, οι έρευνες και οι κατασχέσεις είναι νομικά έωλες. Αλλωστε η εκβίαση καταλήγει κατά κανόνα στην σύλληψη του δράστη την ώρα που λαμβάνει ή κατέχει προσημειωμένα νομίσματα. Εκβίαση με δημοσιοποιημένα τα στοιχεία δεν μπορεί να εννοηθεί. Στην συνέχεια ακολουθεί έντονη δημοσιότητα. Οι εξαρτημένοι δημοσιογράφοι των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από επιχειρηματίες και κυβερνήσεις, δίνουν δημοσιότητα στο ζήτημα. Αλαλάζουν μαινόμενοι, ότι ουδείς μπορεί να τους καθυβρίζει κλπ. .

Ο έλεγχος που τους γίνεται από τους ελεύθερους πολίτες των ιστοχώρων είναι δριμύς.

Τα blogs και το διαδίκτυο τους υποκαθιστούν και συχνά τους αποκαθηλώνουν.


Η έκφραση εναλλακτικής ενημέρωσης και η έκφραση σοβαρών απόψεων είναι φυσικά επικίνδυνη και ενοχλητική για τις ολιγαρχίες και τα οικονομικά συμφέροντα. Είναι ενοχλητική και για τους ίδιους τους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους. Χάνουν την ισχύ τους ως μοναδικοί διαμορφωτές άποψης, το ίδιο και αυτοί που τους ελέγχουν.


Η είδηση έχει αλλάξει πλέον τόπο δημοσίευσης, το ίδιο και η άποψη, η κριτική, η γνώμη.

Είναι σαφές πως οι εξουσίες ενοχλούνται και θεωρούν δεδομένο και αναγκαίο να δράσουν, αξιοποιώντας ολόκληρο τον μηχανισμό καταστολής που διαθέτουν.

Αυτό και πράττουν, άκομψα και επιθετικά εναντίον απροστάτευτων μεμονωμένων πολιτών. Σύντομα θα φέρουν ρυθμίσεις που θα προσβάλλουν την ελευθερία του διαδικτύου, θα το φιμώνουν και θα το αστυνομεύουν έντονα.

Σκοπός τους είναι να στοχοποιήσουν, να αχρηστεύσουν πρακτικά και να καταρρακώσουν ηθικά τα blogs και τους bloggers. Τους ανθρώπους που βρήκαν ένα τρόπο ελεύθερης έκφρασης, οργάνωσης και επικοινωνίας.


Τα blogs πρέπει να παραμείνουν ελεύθερα και ακηδεμόνευτα. Αποτελούν ένα στοιχείο μιας δημοκρατίας που γεννιέται. Αποτελούν ένα παράθυρο στον συνάνθρωπο και στον πλανήτη όλο. Αποτελούν χώρο ελεύθερης έκφρασης, χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις και υποχρεώσεις.

Είναι χρέος και καθήκον μας να αντισταθούμε μαζικά στην βία της εξουσίας, στην ηλεκτρονική αστυνόμευση του «Μεγάλου Αδελφού», στην προσπάθεια ολοκληρωτικού φιμώματος της ελεύθερης έκφρασης του ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και εκεί να σας ευχαριστήσω για τις πληροφορίες σας - έχω σίγουρα πάρει κάτι νέο από εδώ έκανα όμως εμπειρία μερικά τεχνικά θέματα που χρησιμοποιούν αυτή την ιστοσελίδα, αφού έζησα να φορτώσετε εκ νέου τα τμήματα ιστοσελίδα φορές πριν θα μπορούσα να το πάρει να τοποθετείτε σωστά το είχα αναρωτηθεί αν φιλοξενία σας είναι εντάξει; Όχι ότι είμαι διαμαρτύρονται, αλλά υποτονική περιπτώσεις φόρτωσης φορές θα επηρεάζουν συχνά και την τοποθέτησή σας στο Google και μπορεί να βλάψει την ποιότητα βαθμολογία σας εάν διαφήμιση και το μάρκετινγκ με Adwords Τέλος πάντων είμαι προσθήκη αυτής RSS στο email μου και θα μπορούσε να κοιτάξει έξω για πολύ περισσότερο από σας αντίστοιχων συναρπαστικό περιεχόμενο Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει αυτό και πάλι σύντομα