Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2008

Περιμένω την κριτική σας...

Τη Δευτέρα μου ζήτησαν να δώσω μια μινι-συνέντευξη για το προσωπικό site του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, www.papandreou.gr

Έβαλα που λέτε κι εγώ τα καλά μου, ετοιμάστηκα, είπα στη μαμά, τον μπαμπά, τις γιαγιάδες, τους θείους, τις θείες, τα ξαδέρφια και στήθηκαν στην τηλεόραση!

Έλα όμως που ήταν διαδικτυακή η συνέντευξη!
Άντε τώρα να μάθει η γιαγιά να μπεί στο internet!

Φυσικά κάνω πλάκα!

Θα ήθελα όμως τα σχόλιά σας για τις απαντήσεις μου!

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=-1&rd=0&f=1650&rf=-568018414&m=10270&rm=23911774&l=2

Ας κάνουμε μια κουβέντα!

17 σχόλια:

ikor είπε...

Η πρόταση να προωθηθούν από τις τοπικές κοινωνίες τα πρόσωπα που είναι άφθαρτα και έχουν επιρροή είναι η αρχή της επανάκαμψης του Κινήματος. Σωστά το θέτεις.

Ευθύνη βέβαια γι' αυτό έχουν και αυτοί που πρέπει να παραμερίσουν, αλλά και αυτοί που θέλουν να μπουν στα πράγματα. Δε φταίνε πάντα οι άλλοι!

Είσης, θεωρώ κρίσιμο να δοθεί αξία στην έννοια "μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ.", έννοια που θα προκαλεί θετικά σχόλια και όχι απαξιωτικό χλευασμό.

Καλά τα λες και για την αυτο-οργάνωση. Αιχμηρή όσο πρέπει!

Όσο για το eforum, χαίρομαι που τονίζεις ότι σε αυτό γράφουν πολίτες χωρίς να "χρωματίζονται". Τέτοιες πρωτοβουλίες θέλει ο κόσμος για να ενεργοποιηθεί.

Χωρίς βέβαια να υποκαθίσταται η δια ζώσης επικοινωνία, που νομίζω ότι είναι ο τελικός σκοπός του blogging. Θα μπορούσε να τονιστεί και αυτό το σημείο, πιστεύω. Γιατί το να γράφουμε απλώς απόψεις δεν οδηγεί πουθενά.

Με δυο λέξεις: Ήσουν ουσιαστική και προσγειωμένη! Μπράβο Έλλη!

kostas chouvardas είπε...

Μ'αρεσει κάθε τι που δεν χαϊδεύει το "σύστημα" μ'αρεσαν αυτά που έγραψες... γι αυτό και επεσήμανα μερικά από αυτά στο blog μου...

Γενικά πάντα με φοβίζει μήπως κάποια στιγμή ολοι εμείς ενσωματωθούμε στο "σύστημα" και γίνουμε "σύστημα" αλλά το σίγουρο σήμερα είναι ότι πρέπει να σπάσουμε τα στεγανά του ΠΑΣΟΚ που παράγουν "πελατειακό σύστημα" έτσι θα πιστέψει πάλι σε μας…

tractatus είπε...

Εχω τις ίδιες φοβίες με τον Κώστα αλλά μου αρέσει κι η αυτοκριτική. Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς τα νέα πρόσωπα αλλά όχι ως πανάκεια...το να είσαι καλό παιδί και άφθαρτο δεν φθάνει. Ως προς την αυτο-οργάνωση είναι τελικά δύσκολο να την αυτο-οργανώσεις χωρίς κάποιου είδους οργάνωση. Βλέπεις τα 'στέκια' είναι πιασμένα απο τα ίδια πρόσωπα κι εμείς το ξέρουμε ;) Πάντως τα καλά σου τα έβαλες! Μπράβο σου, λοιπόν!

τσότσος είπε...

Έλλη, ήσουν πολύ καλή, έβγαινε η αύρα της ψυχής σου.
Αναρωτιέμαι μόνο τί αξία έχει όλη αυτή η προσπάθεια αυτοργάνωσης, διαδικτυακού διαλόγου κλπ. όταν το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα δεν δίνει την εικόνα "συντεταγμένης πολιτείας", κόμματος που θέλει (;), ξέρει (αυτό σίγουρα) να κυβερνήσει.
Το μήνυμα που αποπνέει όλη αυτή η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, εφόσον προς το παρόν δεν έχει διατυπωθεί αξιόπιστη πολιτική πρόταση (ή ο λαός δεν ακούει, το ίδιο είναι...) είναι ότι "δεν ξέρουμε πού πάμε, ας παίξουμε με τα νέα gadgets, πού ξέρεις, κάτι μπορεί να προκύψει"...
Δημιουργικό χάος!

tzonakos είπε...

Ησουν καλή και πιστεύω οτι και εγω περίπου αυτά θα έλεγα. Δεν ξέρω αν θα πρόσθετα κάτι ακόμα.
Κρατάω ως κεντρικό σημείο αυτό :
"Το θέμα είναι αν και κατά πόσον αυτές οι προτάσεις αξιολογούνται από τα αρμόδια πρόσωπα και όργανα του κόμματος και αν υιοθετούνται ή απορρίπτονται μετά από διάλογο μέσα στο Kίνημα."
Απόλυτα σωστό.
Καλημερα.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε...

Νομίζω Έλλη το στοίχημα που έχουμε βάλει όλοι μας είναι να ακουστούμε απο το επίσημο ΠΑΣΟΚ. Μου άρεσε η συνέντευξη σου (δεν είναι ευχολόγιο, το εννοώ). Ας συνεχίσουμε δυνατά την προσπάθεια με καλόπιστη κριτική και προτάσεις και που ξέρεις... Κάτι μπορεί να αλλάξει. :)

gpapoul είπε...

έμενα μου φάνηκε σαν μια αυθόρμητη αλλά εμπνευσμένη "πολιτική ζωγραφιά". νομίζω (και ακόμη περισσότερω ελπίζω) ότι εξέφρασαν πάρα πολλούς οι απόψεις σου.

NdN είπε...

Ελλη ειλικρινά ήσουν πολύ καλή και αυτές τις απαντήσεις θα έδιναν λιγο –πολύ οι περισσότεροι από εμάς.

Η ανάγκη για ανανέωση που ανέφερες είναι κεντρικό αίτημα όλων σχεδόν των ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ. Η ανανέωση αυτή πρέπει να έχει βάση τις τοπικές κοινωνίες και όχι τους «ακόλουθους» και παρατρεχάμενους βουλευτών που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.Τα νέα πρόσωπα πρέπει να είναι άφθαρτα και να έχουν δείξει την αξία του στις τοπικές κοινωνίες.
Ως προς την αυτο-οργάνωση θα συμφωνήσω με την tractatus. Είναι τελικά δύσκολο να την αυτο-οργανώσεις χωρίς κάποιου είδους οργάνωση. Εμείς θα προσπαθήσουμε και ας ελπίζσουμε ότι το αποτέλεσαμ θα μας δικαιώσει.

Kavo Papas είπε...

Βεβαίως και πολύ καλά τα είπες. Αλωστε αυτό είναι το ζητούμενο. Οι ψηφοφόροι να τα "λένε καλά" και τα στελέχη να τους επιβραβεύουν που τα είπαν καλά. Το πρόβλημα είναι το εξείς: Τώρα που τα είπες καλλά και (ίσως ???) θα γίνει αυτό που προτείνεις τι θα προκύψει.;.. Θα ανανεωθεί το κόμα.;.. Ποιός θα συμορφοθεί με τις προτάσεις και τις ανησυχίες των μελλών του ΠΑΣΟΚ.;.. Ο ΓΑΠ ή ο Ευαγγελος Βενιζέλος.;.. Γιατί βρέ παιδιά χάνετε τον χρόνο σας.;..

ellie είπε...

ikor, δεν θυμάμαι αν το έγραψα, αλλά πρέπει να σταματήσει το μέλος ΠΑΣΟΚ να είναι επάγγελμα, το θεωρώ βασικό αυτό για την εξυγίανση του κινήμματος.

chouvi, ο καθένας επιλέγει αν θα ενσωματωθεί στο σύστημα ή όχι, αυτή είναι η δική μου άποψη, δεν θέλω να διαρρυγνύω τα ιμάτιά μου, είμαστε υπεύθυνοι των πράξεών μας.

tractatus, νομίζω ότι έχω γράψει και ότι πρέπει να έχουν όρεξη για δουλειά. Και προς θεού, δεν θέτω ηλικιακό ζήτημα.

@τσότσος, δεν θεωρώ ότι είναι τόσο ισοπεδωμένο το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα. Εμείς πάντως θα προσπαθήσουμε. Πιστεύω στην προσπάθεια, αυτό το έκανα κάτι που ο άλλος δεν έχει κάνει, το ένα βήμα, το σκαλί παραπάνω που αναφέρει ο Καβάφης.
Καλύτερα να προσπαθήσουμε κι ας χάσουμε απότι να κάτσουμε με δεμένα τα χέρια.

tzonako, εγώ πολύ θα ήθελα να ξέρω τι γίνονται όλα αυτά μετά... Δηλαδή αν πρόκειται για ένα ημερολόγιο όπου κάποιοι κάνουν κατάθεση ψυχής ή αν οι προτάσεις προωθούνται αλλά και ως ποιών προτάσεις φαίνονται αυτές στο κίνημμα. Πάντως αυτά που διάβασα σήμερα στο forum φαίνονται αισιόδοξα!

Παναγιώτη, από το στόμα σου και στου Προέδρου το αυτί!!!!

gpapoul, με κολακεύεις ομολογώ!

Ndn, ελπίζω να μην εννοείς ότι είμαι κάποια από τη μάζα :P

Κavo Pappas, εμένα δεν με έχει επιβραβέυσει κανένα στέλεχος, δεν κάνω άλλωστε κακές παρέες! Τώρα για το αν χάνω τον χρόνο μου, δικός μου είναι, άσε με να νιώθω ελεύθερη... Καλωσήρθες!

tractatus είπε...

ελλη δεν εννοούσα ηλικιακά το νέος αλλά γενικά τον νέο...
Κάποτε είχε πει ο Κακλαμάνης: Να μην φύγουν οι παλιοί παλιάνθρωποι κι έλθουν οι νέο παλιάνθρωποι...όχι ηλικακά αλλά ξέρεις τα νέα πρόσωπα πρέπει να έχουν κι έναν πολιτικό λόγοκ και επίσης διάθεση για δουλειά στο δρόμο...αλλιώς δέσαμε!!!

ellie είπε...

tracatus, διακρίνω έναν φόβο για τη νέα γενιά πάντως από όλους, τώρα θυμήθηκαν όλοι οι παλαιο-ΠΑΣΟΚοι να βγάλουν τη νέα γενιά κι αυτή φθαρμένη! Νομίζω ότι είναι δεδομένο ότι δεν θέλω κάνένας να ρθουν ¨κακοί¨ νέοι, αν και πιστευώ ότι κανένας νέος δεν είναι χειρότερος από τους πιο μεγάλους σε ηλικία. Το ότι το τονίζουν αυτό οι παλαιότεροι δείχνει ότι αισθάνονται απειλή, που σημαίνει ότι μάλλον πως έχουν λερωμένη τη φωλιά τους ή δεν είναι τόσο ικανοί όσο προσπαθούν να μας πείσουν. Εγώ ξέρω ότι ο καλός πολιτικός, όπως και ο καλός επαγγελματίας έχει αυτοπεποίθηση που την στηρίζει στο όραμα, στις ιδέες του, στην όρεξή του για δουλέιά, στο έργο του και στο λαό του, οι ανασφαλείς κάπου μου βρωμάνε...

Sxoliastis είπε...

Επιτρέπεται?
Μιά παρατήρηση -και ερώτηση-, μόνο, ασχετη με ΠΑΣΟΚ, πολιτική κλπ

Στην εισαγωγή της συνέντευξης, γιά να¨σε "συστήσουν" , γράφουν:
"Ζητήσαμε, σεβόμενοι αυτές τις βασικές αρχές, από μια blogger με έντονη αμεσότητα και ευθύτητα, την Ellie, ..."

Υπογραμίζω το "εντονη αμεσότητα και ευθύτητα" που είναι αλήθεια. Διάβασα τις προηγούμενες αναρτήσεις σου, και, έχουν δίκιο, αυτό είναι το βασικό σου χαρακτηριστικό. Θα πρόσθετα, "και η φρεσκάδα".

Η παρατήρηση-ερώτημα είναι: που πήγαν αυτές οι ιδιότητες στην συνέντευξη? Γιατί δεν υπάρχουν! Το ύφος, η μορφή, δεν είναι αυτή της blogger ellie, αλλά κάποιου... πολιτικού? Επιστήμονα, αναλυτή? Διατυπώμένη με "στεγνό", δομημένο τρόπο, μακριά από το ύφος των γραπτών σου στο blog.

Αν δέχεσαι ότι υπάρχει αυτή η "μετάλλαξη" (γιά μένα είναι, όχι μόνο προφανής αλλά και εντυπωσιακή), νομίζω ότι εσύ η ίδια θα μπορούσες να δώσεις μιά ερμηνεία, θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα μιάς ενδιαφέρουσας συζήτησης.

Αν πάλι το "περιμένω την κριτική σας" αφορά στο περιεχόμενο και μόνο, δεν έχω άποψη... δεν είμαι ΠΑΣΟΚ.

ellie είπε...

Σχολιαστή ,κάποιες φορές πρέπει να προσαρμόζεσαι με το περιβάλλον στο οποίο μιλάς. Δεν νομίζω ότι ήταν υπερβολικά "στημένες" οι απαντήσεις, τουλάχιστον δεν προσπάθησα για κάτι τέτοιο! Άσε που εγώ με την πολιτική, καμμία επαφή, τουλάχιστον την κομματική!
Πάντως συγκρίνοντας με άλλες, νομίζω ότι είναι πιο αυθόρμητη.
Ευχαριστώ πάντως για το hint, εκτιμώ ιδιαιτέρως την αρνητική κριτική,

Sxoliastis είπε...

Δεν ήταν η κριτική μου αρνητική, γιατί δεν νομίζω ότι το έκανες σκόπιμα. Απλά, πολλές φορές το περιβάλλον διαμορφώνει, και το μέσο επιβάλλει. Και είναι ενδιαφέρον ακριβώς γιατί γίνεται αυθόρμητα.

ellie είπε...

sxoliasti, πάντως δεν το έκανα επίτηδες!
Ίσως κάποιες στιγμές "σου βγαίνει" ένας συγκεκριμένος τρόπος συμπεριφοράς!

Ανώνυμος είπε...

sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片