Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008

Τα Χ00 ευρώ, η αριστερά και το μέλλον μας

Ακούω πολλά για την Γενιά των 700, 600, προχθές άκουσα από τον Τσίπρα για τη γενιά των 400 ευρώ, σιγά σιγά θα κατέβουμε και στα 200 ευρώ και η δεξιά γιαγιά μου θα ψηφίσει κι αυτή τελικά ΣΥΡΙΖΑ! Να το δώ κι αυτό και να μην το πιστέψω!

Δεν έχω διαφωνίσω με κανέναν από εκείνους που μιλάνε για την κακοπληρωμένη αυτή γενιά των 20 -30άρηδων.

Δεν δέχομαι όμως με τίποτα ότι όλοι μα όλοι εκείνοι οι πολιτικάντηδες οι οποίοι καπηλεύονται το όνομα αυτής της γενιάς για να αναρριχηθούν στην πολιτική σκηνή, θέλουν το καλό της γενιάς αυτής, αλλά και τις νεολαίας στο σύνολό της.

Εξηγώ: στο όνομα της γενιάς των Χ00 ευρώ, κάποιοι αριστερίζοντες, δήθεν προοδευτικοί, βάζουν λουκέτα σε σχολεία και πανεπιστήμια. Το ξέρουν και οι κότες που λένε στο χωριό μου ότι πίσω από τις καταλήψεις σήμερα κρύβονται πολιτκές σκοπιμότητες, κομματικές πρέπει να πώ καλύτερα. Όποιος δεν το ξέρει ή είναι ψεύτης ή ζεί σε άλλο πλανήτη.

Λένε λοιπόν οι αριστεροί ότι παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία για τη νεολαία. Πώς ακριβώς όμως αγωνίζεται κανένας για αναβαθμισμένη δημόσια παιδεία με κλειστές σχολές δεν μπορώ να καταλάβω. Καταδικάζουν ή δεν καταδικάζουν σε ημιμάθεια (στην καλύτερη περίπτωση) ή και σε αμάθεια όλη τη νέα γενιά, ακόμα κι εκείνους που θέλουν να πάρουν όσα μπορεί να τους δώσει η υπάρχουσα, εκπαιδευτική κατάσταση?
Εγώ ξέρω ότι εκείνος που ενδιαφέρεται για την παιδεία που του παρέχει το κράτος μάχεται με την πένα, το στυλό, τις σημειώσεις, στις αίθουσες διδασκαλίας, στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια, τα οποία εμείς οι ίδιοι εφτελίζουμε, κακομεταχειριζόμαστε και σνομπάρουμε επειδή μας παρέχονται δωρεάν. Αν τα καλοπληρώναμε, και υποδεέστερα να ήταν, θα τα εξυμνούσαμε και θα τα προσέχαμε ως κόρη οφθαλμού.

Άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο και στην εποχή που η γνώση και η τεχνολογία τρέχουν με ταχύτητα φωτός, οι έλληνες νέοι θα μείνουν πίσω επειδή κάποιοι “γουστάρουν” να ασχοληθούν με την πολιτική και θυσιάζουν τη νεολαία την ίδια στιγμή που διαδίδουν ότι μάχονται γι αυτήν.

Η γενιά των Χ00 ευρώ δεν θα αμοιβόταν τόσο εάν είχε τα ερίσματα, τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια και την αυτοπεποίθηση που πηγάζει από τη γνώση, ώστε να διεκδικήσει περισσότερα ευρώ. Όταν όμως το μόνο που μαθαίνουμε αλλά και επιδιώκουμε όταν φοιτούμε στα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι η κομματικοποίηση για να περάσουμε κανένα μαθηματάκι στη ζούλα και να πάρουμε κανένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό μετά, η λούφα, το αραλίκι, η ήσσονος προσπάθεια, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα.
Πιστεύω ότι όποιος αξίζει δεν χάνεται και φυσικά δεν μένει άνεργος. Αν ισχυρίζεται το αντίθετο κάτι δεν πάει καλά με τον ίδιο, κάτι ψάχνει ή κάνει λάθος. Όποιος έχει μάθει να σκέφτεται, να κρίνει και να διαβάζει, ξέρει που να στραφεί προς αναζήτηση εργασίας αλλά και έχει την απαραίτητη γνώση ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πιό σκληρού και απάνθρωπου εργοδότη.


Όλοι αυτοί οι αγώνες για τη σπουδάζουσα νεολαία που λένε οι αριστεροί, εμένα δεν μου λένε τίποτα γιατί ξέρω πως μόλις τεθεί θέμα εξεταστικής θα κάτσει κάθε επαναστάτης του γλυκού νερού στον πάγκο του.

Όσοι ενδιαφέρονται για την παιδεία δεν ηγούνται παράνομων συνδικαλιστικών επιτροπών κατάληψης (Αλέξη σου θυμίζει κάτι, εσύ πρέπει να ήσουν φοιτητής τότε, εγώ ήμουν μαθήτρια… τότε πρέπει να ήσουν στο ΚΚΕ …αν δεν κάνω λάθος).

Είναι σκληρά αυτά που γράφω, δεν θέλω να χαιδέψω αυτιά, δεν αγνοώ τους αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν (θέλω να σας προλάβω…), αναφέρομαι σε συγκεκριμένες ενεργειες χωρίς νόημα που έχουν στόχο να φαλκιδεύουν το μέλλον της νεολαίας προκειμένου να προωθήσουν κομματικά συμφέροντα.

Έτσι για να μην μας κοροιδεύουν οι γυρολόγοι των κομμάτων…

13 σχόλια:

sinistraradicale είπε...

Συνεχίστε να έχετε τέτοιες λογικές και θα πέσετε κάτω απο το 30%..................
Ετοιμάζω και απάντηση ε!!! Για να ξέρεις.....

Matrix είπε...

Καλησπέρα,

Καταρχάς, εγώ νιώθω αριστερός και δεν ανήκω στους προηγούμενους που περιγράφεις.
Μάλιστα θεωρώ το αν είσαι αριστερός ή όχι φαίνεται από τη καθημερινή σου στάση, από τον τρόπο ζωής σου.
Τώρα αν ενοχλεί κάποιους, να περάσω να μου δώσουν ένα πιστοποιητικό αγώνων, από αυτό που το 1989 έχει κάποια κενά...

Τώρα για τη γενιά των Χ00 ευρώ...

Δεν είναι ακριβώς όπως τα
περιγράφεις, υπάρχουν άτομα μηχανικοί με εφόδια που πιστευουν στον εαυτό τους, με πτυχία και γνώσεις και παρολα αυτά αναγκάζονται να δουλέψουν με 800 ευρώ μισθό.

Γιατί?

Γιατί αν ζητήσουν παραπάνω δεν θα τους πάρουν, θα βρουν άλλον και το ξέρουν...

_ST_ είπε...

περσι τεθηκε και θεμα εξεταστικής και χάθηκαν εξάμηνα απο όσο ξέρω. Απο την άλλη εγω έκανα κατάληψη το 1990 και ήταν οι μόνες κινητοποιήσεις που οδήγησαν στην παραίτηση υπουργου, που το τότε ΠΑΣΟΚ τον έβριζε και το τώρα ΠΑΣΟΚ τον έχει στην μόστρα. Αυτή είναι η δεξια στροφη του.
Πάντως είμαι περήφανος που "παρανόμησα"! Εσύ τι προτείνεις για την παιδεία δηλαδη? Προσχεδιασμένο "Διαλόγο" που είναι μονόλογος απο την αρχή?

ellie είπε...

sinistraradicale, ..... απειλές αλλού, δεν φοβόμαστε κανέναν.

matrix, εγώ διαφωνώ με αυτή τη λογική, δεν νομίζω ότι η χώρα μας είναι σε τέτοιο επίπεδο αναξιοκρατική και διεφθαρμένη που δεν αφήνει κανέναν να επιβιώσει. Καλά είναι αυτά να τα λένε όσοι ψάχνουν ψήφους αλλά εγώ ξέρω ότι όποιος εργοδότης βλέπει αποτελέσματα πληρώνει. Εκτός αν μιλάμε για ερασιτέχνες. Η αγορά είναι σκληρη αλλά πληρώνει κιόλας όσους μοχθούν.

st, πές μου μία σχολή που να χάθηκαν εξάμηνα, σε παρακαλώ. Εκτός αν χάθηκαν εξάμηνα σημαίνει ότι έγιναν διπλές εξεταστικές.
Όσον αφορά το τι προτείνω εγώ δεν είναι ο σκοπός του ποστ αυτός, όμως μπορώ να σου πώ το εξής:
Καταχραζόμαστε ή όχι τη δημόσια δωρεάν παιδεία ακριβώς επειδή είναι δημόσια και δωρεάν?
Οι καθηγητές βολεύονται, παίρνουν τις μισθουλάρες τους και κάνουν και τα projectάκια τους επειδή οι φοιτητές απέχουν.
Αν όμως ήταν εκεί και δεν έκλειναν όποτε του καπνίσει του κάθε Τσίπρα τις σχολές, τότε θα ήταν αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοω.

sinistraradicale είπε...

Γιατί η χώρα μας δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο αναξιοκρατική και διεφθαρμένη???? Επειδή την κυβερνούσατε 20 χρόνια??????
Γιατί αν δεν είναι τόσο αναξιοκρατική και διεφθαρμένη, ο Γιωργάκης τον οποίο υποστηρίζεις ή δεν ξέρει τι του γίνεται (άρα δεν κάνει το παιδί όπως είχε πει και ο Μητσοτάκης....μπουχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχα), ή λέει ψέμματα για τα ψηφαλάκια και να κερδίσει τις εντυπώσεις όχι ότι το καταφέρνει δηλαδή αλλά να...λέμε......
Τι απο τα δυο συμβαίνει επιτέλους??????

ΥΓ Εννοείται ότι η πολιτική απάντηση θα είναι σε άλλο κείμενο, στο ίδιο πόστ.....

tractatus είπε...

Φαίνεται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΣΥΝ, πρώην εσωτερικό και τέλος πρώην ΚΚΕ ξανανακαλύπτουν την Αμερική μετά την εκλογή Τσίμπρα και μάλιστα αμολάνε και κάποιους στύλ προβοκάτορα σε blogs για να παίζουν το παιχνίδι του θεάματος, πρώτα καταδικάζοντας τους ίδιους τους τους τους συντρόφους(έχω διαβάσει τοποθέτηση του κ. sinistra...στο blog της Κατερίνας και τρόμαξα με το τι ΔΕΝ γίνεται στο εσωτερικό τους!!! στη συνέχεια απειλώντας και λοιδορώντας όλους όσους είναι ΠΑΣΟΚ, έχουν αντίθετη ή έστω διαφορετική άποψη...οπότε εκεί επειδή "έχουν μάθει μόνο να νικούν" μας αντιμετωπίζουν ως αυτοκράτορες...και τρίτον επειδή έχουν Πολιτική άποψη βασισμένη σε θεωρητικό υπόβαθρό κάνουν τοποθετήσεις όπως "ή δεν ξέρει τι του γίνεται (άρα δεν κάνει το παιδί όπως είχε πει και ο Μητσοτάκης....μπουχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχα)"...δηλαδή τα παιδία παίζειν....

Και τώρα στους σοβαρούς σχολιαστές:
matrix καταλαβαίνω τι λές για την αριστερά κι εγώ αυτά πιστεύω κι όχι τελικά ότι η αριστερά ΑΝΗΚΕΙ ή ΖΥΓΙΖΕΤΑΙ...είνα στάση ζωής και φυσικά πιστοποιητικό αγώνων...αυτά είναι σταλινικές τακτικές που δυστυχώς ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια ακόμα και με στρατολογήσεις...

st όχι σε μονολόγους αλλά όχι και σε κατηγορητήρια που απλά κρατάνε τον κόσμο στο δρόμο. Σέβομαι την άποψη για πάλη αλλά μέσα στο σύστημα και με θέσεις-άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν είναι αντισυστημικό κόμμα...έχει εκπροσώπους στην ΕΕ απο το '81, δεν είναι εξωκοινοβουλευτική αριστερά και σύντομα, μακάρι, θα 'γίνουν'(όπως είπε κι ο νέος του αρχηγός) και προτάσεις εξουσίας...περιμένουμε, λοιπόν. Το να μάχεσαι και να πετυχαίνεις σκοπούς, καλό είναι αλλά το να κάθεσαι στη κατάληψη εσυ και κανα δύο άλλοι να παίζεται πρέφα και τάβλι στην είσοδο ενός κτιρίου δεν είναι κατάληψη...και αυτό είναι ευρέώς διαδεδομένο....τι τους έχουμε τους θεσμούς -μπέστε στις συνελεύσεις σας με τους εκπροσώπους και κάνετε προτάσεις....

ellie, δυστυχώς το θέμα της ανεργίας, της ακρίβειας αλλά και γενικότερα της μη αξιοκρατίας έχει φέρει τους εργαζόμενους και του ανέργους σε μεγάλο αδιέξοδο και σε αυτό έχει ευθύνες και το ΠΑΣΟΚ. Σε πολλά επίπεδα. Γι 'αυτό μόνο με προτάσεις κι εμείς μέσα στο σύστημα, ακόμα και με ταξικό αγώνα θα αλλάξουμε την καθεστυκυϊα τάξη που έχουμε δημιουργήσει. Για μένα ούτε ο ΣΥΝ επειδή άλλαξε αρχηγό ούτε το ΚΚΕ που δεν άλλαξε πολιτική για το τι τελικά μπορεί να κάνει η αριστερά στο σήμερα με πείθουν και,

φυσικά τα εφυολογήματα και οι ειρωνείες των μελών τους ως προς το σύνολο του έργου του ΠΑΣΟΚ-δηλαδή πλήρης μηδενισμός και απαξίωση...παραμένω στο ΠΑΣΟΚ και πασχίζω να το κάνω καλύτερο...

sinistraradicale είπε...

Tractatus

Όσο αφορά το τι ΔΕΝ γίνεται που γράφεις, εμείς και ρεύματα έχουμε, και τάσεις έχουμε, και ότι γουστάρεις έχουμε. Άλλοι απαγόρεψαν τέτοια πράγματα.....Πάμε παρακάτω. Ποτέ δεν λοιδόρησα μέλη του ΠΑΣΟΚ όπως λοιδόρησε εμένα ο NDN γράφοντας ότι γέλασε με το ότι πηρα ταξί για να κατέβω στην απεργία...
2ον Μα προφανώς και έχουμε ιδεολογικό υπόβαθρο!!!!!!!!
3ον Όταν αμα τη δημοκρατική εκλογή του Γιωργάκη, απο την κοινωνία των πολιτών (sic), χωρίς να έχει δεσμευτεί για τίποτα- ή μαλλον δεσμέυτικε να τα αλλάξει όλα και δεν τα κατάφερε-, έβγαινε ο Τσουκάτος και έλεγε, 'θα καλέσουμε τον κόσμο να ψηφίσει και θα τους ζητήσουμε να γίνουνε μέλη μας', αυτό ήταν σταλινική πρακτική?????


Tractatus έχεις χάσει την μπάλλα μου φαίνεται............

Grammateas είπε...

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ νομίζω έδειξε πολλά η κίνηση να μην μιλήσουν και χαιρετίσουν οι απεσταλμένοι των κομμάτων. Εγώ θυμάμαι στα Συνέδρια του ΠΑΣΟΚ που ακούγαμε τον εκπρόσωπο του ΣΥΝ να μιλάει κανά μισάωρο. Αυτά περί δημοκρατίας. Πολύς λόγος για τη νέα ηγεσία να την δούμε και στον προγραμματικό της λόγο, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο νεοεκλεγής. Πάντως κακά τα ψέμματ, οι του ΣΥΝ και με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ, μονίμως βολεμένοι είναι, τίπαραπονιούνται; Τώρα ellie για την Παιδεια να πώ ότι παλιά υπήρχε το αίτημα του "δημοκρατικού 5" στα Πανεπιστήμια. Και βγήκαν με πτυχίο ντουζίνες σαλτιμπάγkων. Και αντε να είναι πολιτικοί επιστημονες ή άλλο δεν τρέχει τίποτα. Φαντάσου τους γιατρούς που βγήκανε και έχουμε περιστατικά σαν αυτά που γράφει ο fisherman...

tractatus είπε...

αγαπητό μου παράθυρο(sinistra) πάλι τη μπάλλα στην κερκίδα την πέταξες...κοίτα άμα κατέβεις απο το καλάμι σου να γίνεις καλύτερος συζητητής ΕΣΥ που είσαι ΥΠΕΡΑΝΩ και νικάς....γιατί ξέρεις στους ΠΑΣΟκους που δεν είναι αριστεροί όπως λές σε αυτούς απευθύνεται το κόμμα σου για ν'αντποκριθεί στις δημοσκοπήσεις των ΜΜΕ...
Κι επειδή ο δικός σου ακόμα είναι νέος στην αρχηγία κοίτα να μην δημοσκοπείς μετα ευτελείας....;))))

sinistraradicale είπε...

Αγαπητή Tractatus

Για την ταμπακέρα ούτε λέξη.........Για άλλη μια φορά.....


ΥΓ Και sinistra στα Ιταλικά, σημαίνει αριστερά. Finestra είναι το παράθυρο...Άμα λέω ότι έχεις χάσει την μπάλα κάτι ξέρω....

tractatus είπε...

ΟΚ παράθυρο της αριστεράς...έχεις δίκιο, έχεις και μπάλα...άντε να παίξεις τώρα λίγο στο γήπεδό σου...και η εξάσκηση καλή είναι...;)))...σε περιμένουμε για τους απολογισμούς του ΝΙΚΗΤΗ!!!(μέτρα δρόμους, πορείες, καταλήψεις κ.λ.π.καλοδεχούμενα όλα για τη θεωρία σου με υπόβαθρο)
...πάντως δεν είσαι και τόσο κακός...προ στιγμή είχαμε αρχίσει να σε φοβόμαστε!!!
ci vediamo!!

grafikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
grafikos είπε...

ρε παιδιά αφού η ελλάδα παρέχει μόνο υπηρεσίες.δεν παράγει τίποτα.δεν εξάγει τίποτα.οι κυβερνήσεις δεν κάνανε τίποτε για να προστατεύσουν τις βιοτεχνίες και τα εργοστάσια.αν προσθέσεις και τις εισροες μεταναστών στις αρχες της δεκαετίας του 90 λογικό επακόλουθο ήτανε οι μισθοί να πέσουν.μην κοιτάς στην κρήτη που το πασοκ έδινε ανεξέλεγκτα λεφτα.στην βόρεια ελλάδα πάντα οι άνθρωποι είχαν λίγα χρήματα.βέβαια οι κρητικοι΄τα φάγανε τα λεφτά σε φορτηγά με φιμέ τζάμια αλλά θα πληρώσουν και αυτοί.